На кордоні Білорусі з РФ застрягли десятки українських фур і вагонів

На кордоні Білорусі з РФ застрягли десятки українських фур і вагонів

Укрінформ
На білорусько-російському кордоні зупинено 43 автомобілі і 22 вагони, які транзитом везли український вантаж, зокрема до Казахстану.

Про це на своїй сторінці в Твітері повідомило Мінекономрозвитку України.

"Оперативна інформація: 43 фури і 22 вагони з українськими товарами затримано на російському (російсько-білоруському - ред.) кордоні", - повідомляє міністерство.

Нагадаємо, вранці казахський Союз міжнародних автомобільних перевізників також повідомив, що у Смоленську простоює близько 50 машин з українськими вантажами для казахстанських компаній, з яких 10 машин - це перевізники Казахстану. На момент повідомлення казахською стороною ще не були уточнені дані щодо автомобілів, які простоюють на російсько-білоруській ділянці державного кордону.

1 липня ц.р. Путін підписав Указ про внесення змін до Указу №1 від 1 січня ц.р., який визначав особливий порядок ввезення товарів з території України в Казахстан транзитом через Росію.

Згідно з роз'ясненнями представництва ФМС Росії, дія тимчасової заборони поширюється і на українські товари, і на перевезення з третіх країн, які прямують транзитом через територію України до Казахстану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-