Збройні Сили розраховують на виробничий та науковий потенціал “Мотор Січ” - Муженко

Збройні Сили розраховують на виробничий та науковий потенціал “Мотор Січ” - Муженко

Укрінформ
Виробничі об'єднання «Мотор Січ» є надійним партнером для Збройних Сил України, завдяки якому вітчизняна армійська авіація зберігає і нарощує бойовий потенціал.

Про це в Запоріжжі заявив начальник Генерального штабу, головнокомандувач ЗС України генерал армії Віктор Муженко під час робочої зустрічі з керівництвом та конструкторським складом АО «Мотор-Січ», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки вашим двигунами та зусиллям з модернізації техніки армійська авіація нині здатна краще виконувати поставлені завдання та бойову роботу. Ми переконані, що партнерство між Збройними Силами та вашим підприємством має міцні перспективи»,- наголосив Муженко.

Він висловив пошану колективу підприємства, який за складних економічних умов, під час війни та розриву коопераційних зв'язків зумів зберегти виробничій та науково-конструкторський потенціал.«Ми бачили можливості Мотор-Січі - там потужна промислова база. Вони спроможні вирішити всі питання, в тому числі, і по створенню українського вертольоту. Є певні напрацювання у цьому напрямку, і відповідні технічні рішення. Підприємство цілком спроможне для того, щоб забезпечити потреби у вертолітній техніці українських Збройних Сил», - зауважив Муженко.

Він підкреслив, що зараз у контактах з промисловістю Збройні Сили приділяють першочергову увагу модернізації існуючого парку вертольотів, покращенню їх характеристик за рахунок, в першу чергу, двигунів, які є спеціалізацією підприємства «Мотор-Січ».

«По редукторам у нас була проблема ще рік тому, тому що виробництво знаходилося в Луганську та було втрачено. На сьогодні ми вже не маємо проблем по редукторам, їх виробництво повною мірою освоїла «Мотор-Січ». По лопастям - запоріжці також запропонували низку технічних рішень, реалізація яких зніме проблему по вертольотним лопастям на той період, поки ми будемо експлуатувати вертольоти існуючого парку», - сказав начальник Генерального штабу.

При цьому він зауважив, що українська промисловість ретельно враховує побажання та пропозиції щодо вдосконалення вертолітної техніки, які надходять з військ, від льотчиків, виходячи з досвіду, який вони отримали під час бойових дій. 

«Безпека екіпажу - це одне з основних питань. Ми маємо втрати, на жаль, і вертольотів, і екіпажів, і дійсно, чисто психологічна готовність людей до дії залежить від того, наскільки вони будуть себе почувати захищеними. Це залежить від стану техніки та засобів захисту, який може бути на цій техніці», - зазначив генерал армії України Муженко.

В свою чергу, президент АО «Мотор Січ» та генеральний конструктор підприємства В'ячеслав Богуслаєв підтвердив технологічну готовність підприємства повною мірою задовольнити потреби Збройних Сил у вертолітній техніці.

«Ми зараз робимо такий своєрідний звіт для Генерального штабу і демонструємо, що саме спроможні зробити сьогодні та на перспективу. Ми хочемо створити таку передумову для Міністерства оборони та для Збройних Сил України, щоб наші вертольоти літали швидше, вище та далі. Для цього треба мати хороші двигуни, чим ми й займаємося», - наголосив керівник підприємства.

Він продемонстрував представникам Генерального штабу ЗС України виробничі потужності підприємства та існуючі технологічні розробки у сфері виробництва власної вертольотної техніки та її застосування, у тому числі, в інтересах Збройних Сил України. 

Розгорнуте інтерв'ю з президентом АО «Мотор Січ» Богуслаєвим читайте на сторінках Укрінформу у найближчі дні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-