На зруйновані дороги і мости Луганщини дали 265 мільйонів

На зруйновані дороги і мости Луганщини дали 265 мільйонів

Укрінформ
За кошти обласного бюджету Укравтодор планує відремонтувати 84,5 км доріг та відновити 6 мостів на Луганщині.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору з посиланням на домовленість т.в.о. голови Укравтодору Євгенія Бараха із заступником міністра інфраструктури Юрієм Лавренюком та місцевими представниками влади.

"Мова йде про поточний середній ремонт 84,5 кілометра доріг та розробку проектів відновлення зруйнованих незаконними угрупованнями шести автомобільних мостів", - зазначають у прес-службі.

Як розповів очільник Укравтодору, першочергово буде відновлено мостову споруду через річку Сіверський Донець на автомобільній дорозі Т-1302 КПП «Танюшівка» – Старобільськ – Артемівськ,  поблизу с. Новодружеська. Саме цей міст розташований в одному із найзруйнованіших куточків регіону – між м. Рубіжним та м. Лисичанськом.

"Юрій Лавренюк поставив перед Укравтодором дуже чітку задачу – в найкоротший термін розробити проект відновлення цього мосту та приступати до його реалізації", – наголосив Барах.

Фінансуватимуться ремонтно-будівельні роботи за рахунок виділених урядом 3,9 млрд грн кредитних коштів, залучених під державні гарантії у попередні роки.

Нагадаємо, що основною вимогою Кабміну було співфінансування всіх об’єктів разом з місцевою владою. 

Нагадаємо, мережа автомобільних доріг загального користування у Луганській області нараховує близько 3614 км. За інформацією Служби автодоріг Луганської області, за період військового конфлікту у регіоні було зруйновано 836 км доріг загального користування та понад 21 об’єкт дорожньої інфраструктури (шляхопроводи, пішохідні та автомобільні мости). Для реанімування дорожньої мережі області, що розташована як на підкотрольній так і на окупованій території, необхідно понад 4 мільярди гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-