Гройсман обіцяє комфортні умови для іноземних інвесторів

Гройсман обіцяє комфортні умови для іноземних інвесторів

Укрінформ
Уряд України працює над тим, щоб створити іноземним, у тому числі німецьким, інвесторам в Україні комфортні умови.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив на спільній з Канцлером ФРН Ангелою Меркель прес-конференції в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Поглиблення наших відносин в економічній площині з Німеччиною, залучення німецького бізнесу до інвестування, продовження процесу є важливим пріоритетом нашої діяльності", - сказав Гройсман. 

За його словами, "повідомлення для німецького бізнесу таке: ми дуже зацікавлені в тому, щоб бізнес в Україні був успішним. Буде успішний бізнес, розвиватиметься економіка. Це означатиме, що Україна буде успішною".

Гройсман повідомив журналістам, що під час переговорів розповів Меркель про те, що вдалося зробити його уряду за трохи більше як 50 днів роботи, про конкретні кроки з реформування національної економіки, забезпечення макроекономічної стабільності в країні.

"Люди живуть у складних умовах, але найголовніше, що має зробити нині уряд, це забезпечити зростання національної економіки, підвищити доходи людей", - сказав Гройсман, запевнивши, що у країни "надзвичайно великий потенціал зростання". На порядку денному, нагадав він, стоїть "ефективна боротьба з корупцією, а не розмови про боротьбу з корупцією". 

Він зазначив, що вже є ряд прийнятих рішень, у тому числі таких, що забезпечують дерегуляцію на енергоринку, відбувається  приватизація, початі зміни у державній службі, український парламент дав старт, і фактично почата судова реформа. "Це все кроки, які створюватимуть умови для захисту прав громадян, захисту інвестицій і створення нормальних умов для ведення бізнесу в Україні", - підкреслив він.

Запланована на жовтень в Києві конференція, на якій передбачається підписати угоду про створення українсько-німецької Торгово-промислової палати, створить, на переконання Прем'єр-міністра, реально діючий механізм для зміцнення економічних зв'язків.

Вже сьогодні, зазначив Гройсман, Німеччина є лідером з інвестування в Україну. Є кілька тисяч підприємств з німецьким капіталом, які успішно працюють в Україні. Україна була і залишиться в майбутньому надійним партнером, запевнив він.

Гройсман теж звернув увагу на те, що свій перший робочий візит в Європу як Прем'єр-міністр здійснює саме до Німеччини, до стратегічного партнера.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-