Україна й Німеччина зберуть бізнес-конференцію й відкриють ТПП

Україна й Німеччина зберуть бізнес-конференцію й відкриють ТПП

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель оголосила про плани провести в жовтні в Києві економічну конференцію, під час якої передбачається підписати угоду про створення Торгово-промислової палати.

Про це вона заявила на прес-конференції після переговорів з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом у Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"У жовтні ми відкриємо німецько-українську Торгово-промислову палату в Києві", - сказала Меркель.

Вона зазначила, що восени в Києві планується провести велику економічну конференцію з представниками німецького бізнесу, яка стане продовженням тієї, яка відбулася восени минулого року в Берліні.

"Німеччина й надалі підтримуватиме Україну на шляху реформ... Ми попіклуємося про те, щоб наші торговельні відносини міцніли", - пообіцяла канцлер, нагадавши, що її країна чимало робить для того, щоб німецькі фірми інвестували в Україну, зокрема, надаючи "дуже серйозну підтримку конкретними проектами" у реформі юриспруденції, у справі децентралізації, енергоефективності.

Вона зазначила, що за 50 днів новий уряд України зробив чимало, "але вже треба показати людям, що після складної фази перехідного періоду їх життя все-таки поліпшується". Глава німецького уряду зазначила, що, за її спостереженнями, Україна після економічного спаду помалу починає показувати зростання. При цьому країна, як і раніше, стоїть перед великими викликами в економіці, внутрішньополітичній ситуації. "Україна йде складним шляхом реформ після довгих років стагнації", - сказала канцлер. Саме тому, за її словами, економічне співробітництво з Україною дуже важливе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-