У Нафтогазі кажуть: роблять все, аби Києву не відключили гарячу воду

У Нафтогазі кажуть: роблять все, аби Києву не відключили гарячу воду

Укрінформ
У Нафтогазі заявляють, що на сьогодні борг Київенерго перед НАК за використаний газ становить близько 1 мільярда гривень.

Про це йдеться на офіційній сторінці Нафтогазу у Фейсбук.

У компанії наголошують, що попри борги, Нафтогаз задовольняє заявки Київенерго на газ, аби киянам не відключали гарячу воду.

"Київенерго продовжує скаржитися на Нафтогаз. Каже, що через нас не може підготуватися до наступного сезону. Можемо відповісти "аналогічно, сер", бо борг Київенерго у 1 млрд грн за отриманий від нас газ так само не спрощує нашу підготовку до наступного сезону - адже нам необхідно знаходити додаткові кошти для накопичення газу в підземках", - йдеться у повідомленні.

У Нафтогазі наголошують, що борг Київенерго за використаний газ становить близько 1 млрд грн.

"На сьогоднішній день борг Київенерго перед Нафтогазом за використаний газ становить близько 1 млрд грн, а в середньому заборгованість Київенерго з 2011 року становила 1,5-2 млрд грн. Перекредитовуючи цю суму у державних банках, Нафтогаз сплачував до 30 млн грн щомісячно. За цей час вдалося отримати від Київенерго штрафних санкцій на суму всього 38 млн грн", - зазначають у НАКу.

В Нафтогазі акцентують, що задовольняють заявки Київенерго на газ: "Ми задовольняємо номінації Київенерго, незважаючи на борги, щоб киянам не відключали гарячу воду".

Як відомо, ввечері 21 червня в Києві опинилися знеструмленими близько 100 багатоквартирних будинків, 280 приватних будинків та 30 відомств у центрі міста та на Лівому березі. При цьому, Київенерго пояснило причини блек-ауту в столиці арештами своїх рахунків.

Варто зазначити, Київенерго забезпечує повний цикл енергопостачання найбільш платоспроможного ринку - столиці України: від виробництва електроенергії та теплової енергії до збуту. За визначенням Антимонопольного комітету, Київенерго є природною монополією на ринку енергозабезпечення столиці.

За даними Нафтогазу, Київенерго є найбільшим його боржником серед підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів.

У березні 2016 року рахунки компанії були арештовані. З моменту арешту рахунків виконавча служба за штрафними санкціями списала з усіх рахунків Київенерго 51,5 млн грн. Списані кошти з арештованих рахунків Київенерго йдуть на погашення боргу 372 млн грн за штрафними санкціями НАК "Нафтогаз України".

ПАТ "Київенерго" входить до складу ДТЕК. ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-