Київенерго зупинило роботу через арешт рахунків

Київенерго зупинило роботу через арешт рахунків

Укрінформ
Через арешт рахунків заблоковано господарську діяльність "Київенерго".

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії.

"Арешт рахунків блокує господарську діяльність "Київенерго". Компанія зупинила закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів тепло- й електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла", - заявили у прес-службі.

"Київенерго" вкрай стурбоване ситуацією, що склалася, і розцінює її як передумову до серйозних технологічних ризиків для столиці України. При цьому всі звернення "Київенерго" в різні інстанції – в РНБО, до міністра юстиції України, до Президента України – станом на сьогодні виявилися безрезультатними", - наголошують в "Київенерго".

Як повідомляв Укрінформ, раніше "Київенерго" заявляла, що проводить ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів, розрахованих на два тижні. Компанія попереджала, що буде змушена зупинити аварійні ремонти тепло- та електрообладнання. Крім того, через неможливість сплатити за телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, включаючи контакт-центр 15-88.

За даними "Нафтогазу України", "Київенерго" є найбільшим його боржником серед підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів.

Списані кошти з арештованих рахунків "Київенерго" йдуть на погашення боргу 372 млн грн за штрафними санкціями НАК «Нафтогаз України»

Усього з моменту арешту рахунків компанії – з березня 2016 року – виконавча служба за штрафними санкціями списала з усіх рахунків "Київенерго" 51,5 млн грн.

ПАТ "Київенерго" генерує і постачає теплову і електричну енергію в Києві, входить до складу ДТЕК.

ДТЕК – найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-