У Київенерго списали з рахунків іще 21 мільйон

У Київенерго списали з рахунків іще 21 мільйон

Укрінформ
Державна виконавча служба України списала 21,3 млн грн з рахунків ПАТ «Київенерго» на користь НАК «Нафтогаз України».

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі компанії.

"Державна виконавча служба України (ДВСУ) примусово списала 21,3 млн грн з рахунків ПАТ «Київенерго» на користь НАК «Нафтогаз України». Усього з моменту арешту рахунків компанії - з березня 2016 року - виконавча служба списала з усіх рахунків Київенерго 51,5 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Списані кошти з рахунків Київенерго йдуть на погашення боргу 372 млн грн по штрафних санкціях НАК «Нафтогаз України» за вже оплачені газові борги 2013-2014 рр.

У Київенерго наголосили, що арешт рахунків блокує господарську діяльність компанії. Зокрема, компанія зупинила закупівлю матеріалів та обладнання для реконструкцій, капітальних та поточних ремонтів тепло- й електромереж, теплоджерел та електричних підстанцій, випробування тепломереж, реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла.

Зазначається, що через відсутність можливості закуповувати матеріали та запчастини Київенерго проводить ремонтні роботи за рахунок аварійних запасів, розрахованих на два тижні. Таким чином, за кілька днів компанія буде змушена зупинити аварійні ремонти тепло- та електрообладнання. Через неможливість сплатити за телекомунікаційні послуги можуть бути відключені всі телефонні лінії компанії, включаючи контакт-центр 15-88.

У Київенерго повідомили, що всі звернення в різні інстанції - до РНБО, міністра юстиції України, до Президента України - станом на сьогодні виявилися безрезультатними.

Як повідомляв Укрінформ, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Президента України з проханням доручити Кабінету міністрів України негайно вжити заходів для врегулювання ситуації з блокуванням рахунків Київенерго, яка може призвести до зриву підготовки до опалювального сезону 2016-2017 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-