Уряд думає, як повертати гроші за зекономлені субсидії

Уряд думає, як повертати гроші за зекономлені субсидії

Укрінформ
Кабінет міністрів України розробляє механізми монетизації невикористаних під час опалювального сезону коштів житлової субсидії.

Про це під час Українського форуму з енергоефективності заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє Урядовий портал.

«Йдеться про монетизацію залишків, монетизацію економії субсидій. Уряд готовий до цього і розробляє необхідні механізми. Думаю, що у 2017 році ми продемонструємо відповідні результати», - сказав він.

Розенко зауважив, що система субсидій виконала своє базове завдання під час опалювального сезону 2015-2016 років: «5,5 млн українських родин були захищені. Сьогодні саме субсидіанти практично на 100% забезпечують сплату за житлово-комунальні послуги».

Віце-прем’єр-міністр також нагадав, що середній розмір субсидії на піку опалювального сезону становив 1400 грн.

«Це означає, що кожна незаможна українська родина від держави отримала 1400 грн як компенсацію за підвищення цін на енергоносії», - зазначив він.

Водночас Розенко підкреслив, що система субсидій не є константою.

«Вона має працювати лише в пікові періоди підвищення цін на енергоносії – це 2015, 2016 і, очевидно, 2017 роки. Далі вона буде трансформована», - сказав віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, за розрахунками Міністерства фінансів України, у 2017 році видатки на субсидії з державного бюджету можуть сягнути 70-80 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-