У Нафтогазі назвали винних у зриві зборів акціонерів Укрнафти

У Нафтогазі назвали винних у зриві зборів акціонерів Укрнафти

Укрінформ
Засідання наглядової ради Укрнафти, анонсоване на 22 червня, не відбулося через відсутність кворуму.

Про це повідомляється на сайті НАК "Нафтогаз України".

 "Засідання наглядової ради ПАТ "Укрнафта" не відбулося через відсутність кворуму. У засіданні не взяв участь жоден представник міноритарних акціонерів, а також член наглядової ради Петро Столяр, призначений за квотою НАК "Нафтогаз України", - повідомляють в Нафтогазі.

Зазначається, що зрив засідання наглядової ради унеможливлює проведення загальних зборів акціонерів, запланованих на 7 липня 2016 р. Наглядова рада мала ухвалити необхідні рішення для проведення цих зборів.

Крім того, залишилися неухваленими ключові умови для проведення незалежного експертного аналізу щодо дебіторської та кредиторської заборгованості, сформованої у 2015 році внаслідок рішень попереднього менеджменту Укрнафти.

Відтермінування засідання наглядової ради та, відповідно, загальних зборів акціонерів продовжують невизначеність щодо подальшої долі Укрнафти та погашення її значної заборгованості перед Державним бюджетом.

Нагадаємо, на засіданні наглядової ради, серед іншого, планувалося прийняття рішення щодо пропозиції загальним зборам акціонерів прийняти запропонований менеджментом план досудової санації Укрнафти з врахуванням зауважень Нафтогазу.

Нафтогаз наполягав, зокрема, на включенні до плану санації зобов’язання правління Укрнафти припинити дії, направлені на стягнення в натуральній формі 10,62 млрд куб. м природного газу, що був спожитий населенням України впродовж 2006-2012 років, передбачивши розрахунки за такий газ Нафтогазом в грошовій формі, а також на погашенні частини дебіторської заборгованості, сформованої за попереднього менеджменту Укрнафти.

Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв зазначив: "Грошові розрахунки за газ, що був видобутий Укрнафтою і використаний населенням України, є єдиною цивілізованою формою розрахунків за газ, який Укрнафта зобов’язана була передавати для задоволення потреб населення".

Умови санації, запропоновані менеджментом Укрнафти з пропозиціями Нафтогазу, покликані зберегти найбільшу нафтовидобувну компанію України та зняти юридичні протиріччя, що впродовж останніх 10 років робили неможливими залучення іноземних інвестицій, модернізацію виробництва та розвиток підприємства.

Зазначені умови наразі розглядаються Кабінетом міністрів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-