У Мінрегіоні хочуть сплатити з бюджету штрафи, які Нафтогаз нарахував ТЕК

У Мінрегіоні хочуть сплатити з бюджету штрафи, які Нафтогаз нарахував ТЕК

Укрінформ
У Мінрегіоні хочуть погасити за рахунок бюджету штрафні санкції від Нафтогазу, нараховані теплокомуненерго

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує створити реєстр підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. 

Про це на прес-конференції сказала директор департаменту економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Наталія Хоцянівська, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми пропонуємо створити реєстр підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості. З моменту включення підприємства до такого реєстру припиняються усі виконавчі провадження та знімаються арешти з рахунків»

Вона нагадала, що на сьогодні арештовані рахунки понад 100 теплокомуненерго, що унеможливлює ведення господарської діяльності.

«Наступним кроком є погашення заборгованості шляхом взаєморозрахунків. Через держбюджет компенсовується різниця у тарифах та оплачуються штрафні санкції від Нафтогазу. Питання по штрафним санкціям є дискусійним, однак у підприємств немає джерела для проведення таких розрахунків. Немає можливості штрафувати населення за нерозрахунки, а воно, починаючи з 2000-х років, заборгувало уже понад 6 млрд грн», - розповіла Хоцянівська.

Наступним етапом, за її словами, стане укладання з 1 січня 2017 року договорів про реструктуризацію заборгованості. З моменту укладання договору припиняється нараховування штрафних санкцій на заборгованість.

«Попередня інформація вказує на те, що сума реструктуризації буде близькою до 6 млрд грн», - зазначила представник Мінрегіону.

Нагадаємо, за даними Мінрегіону підприємства теплокомуненерго в період з січня 2014 по червень 2016 погасили лише 23,6% заборгованості за природний газ.

При цьому, компанія "Київенерго", чиї рахунки на сьогодні заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України", заявляє, що ці санкції є спірними та розглядаються у судах.

За даними "Київенерго", через штрафні санкції "Нафтогазу" на сьогодні заарештовані рахунки вже 104-х українських підприємств теплокомуненерго.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-