У компанії Ахметова грозять залишити

У компанії Ахметова грозять залишити "дірки" в тепломережах Києва

Укрінформ
У ПАТ "Київенерго" заявляють про ризики призупинення підготовки до опалювального сезону у разі нерозблокування господарської діяльності компанії.

Про це повідомив виконавчий директор "Київенерго" Юрій Магера міському голові Києва Віталію Кличку під час інспектування реконструкції магістральних тепломереж по вул. Вадима Гетьмана, інформує прес-служба компанії.

"У разі продовження блокування господарської діяльності "Київенерго" внаслідок арешту рахунків, протягом тижня аварійний запас матеріалів для оперативних робіт з ліквідації пошкоджень на тепломережах буде вичерпано. Внаслідок цього, компанія не зможе продовжувати роботи з ліквідації аварійних пошкоджень", - сказав Магера.

Як повідомляв Укрінформ, рахунки 104 підприємств теплокомуненерго, серед яких "Київенерго", заблоковані через штрафні санкції НАК "Нафтогаз України".

Загальна сума нарахованих штрафів перевищує 10 мільярдів гривень (включаючи 1,5 мільярди гривень штрафних санкцій до "Київенерго").

15 червня у компанії повідомили, що Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 мільйонів гривень.

За даними "Нафтогазу", станом на 14 червня сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК збільшилася на 493 млн грн та становить близько 21,2 млрд грн. Як повідомили у прес-службі компанії,  заборгованість "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 220 млн грн. Сумарна заборгованість товариства дорівнює близько 978 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-