Харківський тракторний

Харківський тракторний "повстав" через блокування рахунків

Укрінформ
Мітинг за участю щонайменше 300 співробітників ПАТ "Харківський тракторний завод" проходить біля головної прохідної на підтримку підприємства. 

Люди, які вважають, що ХТЗ хочуть знищити, вимагають розблоковувати арештовані рахунки підприємства і відновити його роботу.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники мітингу стоять з українськими прапорами, тримають у руках плакати: «Порошенко, зупини рейдерство», «Президенте, врятуй ХТЗ», «Наші діти хочуть їсти», «ХТЗ чекає на губернатора».

Як сказав член ради директорів компанії «DCH» Костянтин Петровський, який звернувся до мітингарів, «рахунки заводу заблоковані за розпорядженням СБУ, тому ми не можемо виплатити зарплату, також не можемо здійснити передоплату підприємствам-партнерам за їх поставки комплектуючих на підприємство, не можемо платити податки. Позиція СБУ нам не зрозуміла». 

Після слів Петровського про те, що ситуація буде врегульована під час тижня, мітингуючі скандуванням відповіли «Не віримо». 

В актовий зал підприємства, де реєструвалося більш як 50 кредиторів, на збори прибули представники спеціалізованої державної податкової інспекції, за претензіями якої через борги підприємства на 400 мільйонів гривень його робота припинена. 

Як сказав виконувач обов'язків керівника ХТЗ В‘ячеслав Шевченко, генеральний директор ХТЗ Андрій Коваль перебуває у відпустці.

Як повідомляв Укрінформ, 4 червня на сайті СБУ з'явилося повідомлення, в якому керівництво ПАТ «Харківський тракторний завод" звинувачувалося у диверсійних діях і контактах з країною-агресором.  

На другий день це послання було  заблоковано. 

У свою чергу прес-служба ХТЗ виступила із заявою, де повідомила, що на даний час на підставі порушених кримінальних справ майно і банківські рахунки підприємства арештовані, діяльність заводу паралізована. Всі працівники відправлені у відпустки, 2,5 тисячам співробітників не виплачується зарплата вже 3 місяці. 

«Ми ініціюватимемо створення спеціальної слідчої комісії Верховної Ради України, щоб були названі конкретні імена конкретних представників силових структур, що чинять тиск на завод, а також з'ясовано, в чиїх комерційних інтересах вони діють щодо ХТЗ.  За фактом публічних необгрунтованих звинувачень на аресу генерального директора ХТЗ ми звертатимемося до компетентних судових інстанцій», - йдеться у заяві. 

ПАТ «Харківський тракторний завод» було засновано 1930 р., за свою історію випустило понад 3 млн одиниць тракторів та іншої техніки. В асортименті продукції - колісні та гусеничні трактори різної потужності, бульдозери, тягачі, навантажувачі тощо. Традиційно поставляє продукцію на зовнішньому ринку - включаючи країни Європи, Азії, Африки. 

27 квітня цього року за пропозицією австрійського акціонера ХТЗ Зігфріда Вольфа контрольний пакет акцій цього підприємства  купив президент і власник групи DCH  Олександр Ярославський. Він вже був раніше власником ХТЗ, але 2007 року продав активи російській групі "ГАЗ" Олега Дерипаски. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-