ХТЗ вимагає направити представника податкової на збори кредиторів

ХТЗ вимагає направити представника податкової на збори кредиторів

Укрінформ
Спеціалізована державна податкова інспекція (СДПІ) по обслуговуванню великих платників в місті Харкові відмовляється брати участь у запланованому на четвер, 9 червня, зборах кредиторів АТ «Харківського тракторного заводу».

Про це повідомляє офіційний сайт ХТЗ.

«АТ «ХТЗ» отримало відповідь СДПІ по обслуговуванню великих платників в місті Харкові, відповідно до якого остання відмовляється брати участь у зборах кредиторів посилаючись на формальні підстави», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, СДПІ у своєму листі, оприлюдненому прес-службою ХТЗ, заявляє, що у ПАТ станом на 8 червня 2016 року «відсутні ознаки загрози неплатоспроможності, про що свідчить баланс підприємства». Також СДПІ вимагає запросити на збори представників Міністерства фінансів і Держказначейства.

У той же час, АТ "ХТЗ" заявляє, що "Спеціалізована державна податкова інспекція по обслуговуванню великих платників у місті Харкові є одним з найбільших кредиторів АТ "ХТЗ". Саме вимоги податкової стали однією з причин, за якими, на даний момент, діяльність заводу повністю заблокована через кримінальні провадження, зупинено виробничий цикл, підприємство позбавлене можливості виконувати свої зобов'язання перед кредиторами».

АТ "ХТЗ" пропонує своїм кредиторам, у тому числі і СДПІ, реальний і єдино можливий план виходу з кризової ситуації – досудова санація, яка дозволить повністю погасити вимоги перед усіма кредиторами, включаючи державу. Проте, відмова брати участь у зборах кредиторів та затвердження плану санації свідчить про те, що СДПІ не ставить перед собою мети задовольнити кредиторські вимоги і, як наслідок, поповнити державний бюджет, тим самим продовжуючи блокувати діяльність заводу і позбавляючи інших кредиторів можливості отримати задоволення своїх вимог».

Згідно з повідомленням, основною темою зборів акціонерів і кредиторів, яке ХТЗ скликає на 9 червня, повинен стати старт досудової санації підприємства. Враховуючи це, «Публічне акціонерне товариство «Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе» вимагає направити представника Спеціалізованої державної податкової інспекції по обслуговуванню великих платників р. в Харкові Міжрегіонального головного управління Державної фіскальної служби України для участі у загальних зборах кредиторів».

Крім того, як наголошується в повідомленні, враховуючи характер звинувачень, пред'явлених генеральному директору "ХТЗ", та їх суспільний резонанс, АТ запрошує представників усіх зацікавлених державних органів взяти участь у загальних зборах».

Нагадаємо: 19 травня 2016 р. генеральному директорові акціонерного товариства "Харківський тракторний завод ім. С. Орджонікідзе" Андрію Ковалю було висунуто підозру у диверсії. Йдеться про вчинення дій, спрямованих на руйнування і пошкодження АТ "ХТЗ" як об'єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення.

Проте в «ХТЗ» заявляють, що всі звинувачення, висунуті проти посадових осіб АТ «ХТЗ», не мають під собою "жодної правової основи, і мають намір домагатися справедливості у всіх інстанціях, включаючи міжнародні".

Однак, на підставі порушених кримінальних справ був проведений арешт майна та банківських рахунків підприємства, діяльність заводу паралізована.

На даний момент, «через неможливість виконання фінансових зобов'язань, АТ "ХТЗ" вимушене звернутися до процедури досудової санації як єдино можливого шляху виходу з штучно створеної кризи», - йдеться в повідомленні на сайті підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-