Гройсман обіцяє карати за

Гройсман обіцяє карати за "саботаж" конкурсів на топ-менеджерів ДП

Укрінформ
Усі ті особи, у тому числі й судді, які навмисно заважають проведенню конкурсного відбору керівників держпідприємств, понесуть за це відповідальність.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виявляється, що по багатьох підприємствах, які належать українському народу, суди блокують проведення таких конкурсів, що є неприпустимим. Сьогодні міністр юстиції нас поінформує про те, хто і як блокує публічний конкурсний відбір на підприємствах тих управлінців, які мають досвід і можуть бути відібрані абсолютно публічно", - сказав Гройсман.

Як приклад Глава уряду навів Укрспирт, Центренерго, де міліарди на рахунках цих підприємств, але за рішеннями судів там заблоковано проведення конкурсів. "Я думаю, що деякі представники судової системи хочуть залишити усе по-старому, але так не буде. Ми будемо реагувати на ті випадки, уряд України, ми будемо інформувати публічно, які судді ухвалюють такі рішення, будемо звертатися в органи юстиції для того, щоб навести у цьому питанні лад", - сказав Прем'єр.

Гройсман не задоволений тим, що досі державні підприємства залишаються джерелом корупції, і ті чи інші керівники призначаються непрозоро. Ця позиція має бути змінена. Минулий уряд розпочав проводити конкурси публічно і вдалося вже провести кілька з них, зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-