Кубів назвав пріоритети Мінекономіки

Кубів назвав пріоритети Мінекономіки

Укрінформ
Перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів про п'ять пріоритетів діяльності міністерства, серед яких - розвиток малого і середнього бізнесу та економія бюджетних коштів.

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради у ВР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі визначає таких п'ять основних пріоритетів, про які я хочу вам сказати. Перше - це розвиток малого і середнього бізнесу і, відповідно, створення бізнес-клімату, що дозволить перейти від приватного підприємця до ведення сімейного бізнесу в агропромисловості, в торгівлі. Друге - публічні закупівлі, прозорі. До кінця цього року ми хочемо зробити економію державних коштів у розмірі 5 млрд. Якщо ця програма спрацює і будуть враховані рекомендації народних депутатів на майбутнє, ми можемо економію державних коштів на наступні роки довести до більше 40 млрд грн на рік", - сказав Кубів.

Він також додав, що до пріоритетів діяльності міністерства входитиме реформа управління державними підприємствами і приватизація.

"Вона має пройти прозоро, конкурсно, і дійсно ми маємо розуміти правила формування цінової політики, що буде робити Кабінет міністрів України", - сказав Кубів.

За його словами, пріоритетами діяльності буде і питання інвестицій в розвиток власної промисловості, і питання зростання експорту та співпраці з міжнародними фінансовими установами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-