Україна вимагає від Євразійського союзу дотримання норм СОТ

Україна вимагає від Євразійського союзу дотримання норм СОТ

Укрінформ
На засіданні комітету Світової організації торгівлі з антидемпінгової практики Україна підняла питання систематичного порушення Євразійським економічним союзом (ЄАЕС) норм СОТ під час проведення антидемпінгових розслідувань.

Про це інформує прес-служба Мінекономіки.

"Делегацією України було повідомлено, що антидемпінгові розслідування щодо імпорту на територію ЄАЕС прутків, феросилікомарганцю та сталевих труб походженням з України проведені з порушенням низки положень статей 2 (визначення демпінгу), 3 (визначення шкоди) та 5 (процедура порушення та проведення розслідування) Угоди СОТ про застосування статті VI ГАТТ 1994 та ГАТТ. Під час засідання делегація України виступила з вимогою до Вірменії, Казахстану, Киргизстану та Росії скасувати рішення ЄАЕС стосовно запровадження антидемпінгових заходів щодо прутків, припинити розслідування щодо феросилікомарганцю без запровадження обмежень та припинити перегляд антидемпінгових заходів щодо сталевих труб без подовження їх дії", - йдеться у повідомленні.

Українська делегація у СОТ наголосила, що систематичне порушення ЄАЕС норм Світової організації торгівлі, під час проведення антидемпінгових розслідувань, призводить до запровадження юридично та економічно необгрунтованих обмежень доступу на ринки п'яти країн (додатково до вище перерахованих ще й Білорусі, яка має статус спостерігача у СОТ) для української продукції, зазначають у МЕРТ.

У ході засідання представники країн-членів ЄАЕС не надали пояснень на порушені Україною питання та зазначили, що нададуть відповіді у письмовому вигляді найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, 25-28 квітня у штаб-квартирі Світової організації торгівлі у Женеві тривали засідання комітетів СОТ з торговельних заходів, упродовж яких відбувався огляд нотифікацій та інформаційних звітів щодо проведення спеціальних захисних, антисубсидиційних та антидемпінгових розслідувань країнами-членами СОТ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-