ЄАЕС поки не підтримали санкції Росії проти України

ЄАЕС поки не підтримали санкції Росії проти України

Укрінформ
Країни Євразійського економічного союзу - Казахстан, Білорусь, Киргизстан та Вірменія - поки що не підтримали Росію в питанні відмови від зони вільної торгівлі з Україною, яка діє в рамках СНД.

У результаті з 1 січня 2016 року лише Росія призупинила ЗВТ з Україною, передають «Подробности».

"Впродовж півроку буде вестися не тільки моніторинг над наслідками Угоди України і ЄС, але і вироблення інструментів як правового, так і техніко-технологічного характеру в тому, що стосується обміну інформацією", - повідомив голова колегії Євразійського економічного союзу Віктор Христенко після зустрічі президентів країн ЄАЕС в Москві.

У той же час президент Білорусі Олександр Лукашенко підкреслив, що з 1 січня 2016 року, коли почне діяти угода про зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, складається серйозна ситуація щодо зони вільної торгівлі СНД.

«Не тільки в Росії, але і у всіх членів союзу є певні занепокоєння з цього приводу... Ми прийняли рішення: впродвж першого кварталу ряд питань ми вивчаємо і розглядаємо, як вчинити, перш за все, щоб підтримати нашу союзницьку Росію», - зазначив він.

За словами Лукашенка, у "євразійців" є побоювання, що "товар Євросоюзу з нульовим митом, потрапивши в Україну, по зоні вільної торгівлі СНД потрапить на територію всього СНД".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-