НБУ може зняти заборону на виплату дивідендів

НБУ може зняти заборону на виплату дивідендів

Укрінформ
Національний банку планує скасувати заборону на репатріацію дивідендів та оголосити відповідний графік і порядок одразу після завершення другого перегляду Програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Національний банк України готується до скасування заборони на купівлю і перерахування іноземної валюти з метою повернення за кордон іноземному інвестору дивідендів, яка затверджена постановою Правління НБУ № 140 від 03 березня 2016 "Про врегулювання ситуації на грошово-кредитному та валютному ринках України". З цією метою 26 квітня 2016 року регулятор надіслав банкам електронне повідомлення № 25-0005/36769 з проханням провести роботу з їх клієнтами для визначення їх намірів щодо повернення дивідендів за кордон", - йдеться в повідомленні.

НБУ зазначають, що здійснити репатріацію дивідендів зможуть: іноземні інвестори чи емітенти корпоративних прав, акцій, інвестиційних сертифікатів, за якими здійснюється виплата дивідендів, а також депозитарна установа, що обслуговує рахунок в цінних паперах депонента-іноземного інвестора та забезпечує виплату за кордон дивідендів за цінними паперами.  

Нацбанк наголошує, що кожна з зазначених осіб має обрати лише один уповноважений банк для проведення цієї операції. За спроби провести виплату дивідендів через декілька банків клієнт не буде допущений до цих операцій. 

Крім того, банки мають зібрати у клієнтів та надати НБУ до 20 травня 2016 року інформацію щодо особи яка здійснюватиме купівлю чи перерахування іноземної валюти з метою повернення за кордон дивідендів, також мають надати інформацію стосовно періоду, за який виплачуються дивіденди, тощо. Фінустанови також, мають надати інформацію стосовно загальної суми дивідендів, які підлягають поверненню за кордон іноземному інвестору.

На основі отриманих даних Національний банк розробить графік та порядок репатріації дивідендів. Виплати дивідендів в іноземній валюті за кордон здійснюватимуться поступово протягом певного періоду.

Регулятор планує скасувати заборону на репатріацію дивідендів та оголосити відповідний графік і порядок після завершення другого перегляду Програми розширеного фінансування з МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-