НБУ поскаржився на суддів, які скасували ліквідацію банку

НБУ поскаржився на суддів, які скасували ліквідацію банку "Союз"

Укрінформ
Нацбанк звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) зі скаргою на суддів, що відмінили рішення по ліквідації ПАТ КБ "Союз".

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Національний банк України звернувся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з проханням притягнути суддів Окружного адміністративного суду м.Києва Аблова Є.В., Погрібніченка І.М., Шулежка В.П. до дисциплінарної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

У Нацбанку зазначають, що ухвалою від 21 березня 2016 суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Дядечка С.В. до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про визнання протиправною та скасування постанови щодо відкликання банківської ліцензії та ліквідації ПАТ КБ "Союз". Цією ж ухвалою призначено судовий розгляд справи на 24 березня 2016. За клопотанням Національного банку розгляд справи було відкладено тільки на 28 березня 2016. У судовому засіданні, яке відбулося 28 березня, Окружний адміністративний суд м.Києва заслухав представників учасників даного судового процесу та відразу оголосив рішення - позовні вимоги задоволено повністю.

У НБУ зазначають, що Київський апеляційний адміністративний суд 26 квітня 2016 року залишив без задоволення скарги Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Після отримання ухвали та вивчення мотивів прийняття такого рішення Національний банк підготує касаційну скаргу. Крім того, Національний банк планує звернутись до ВККСУ щодо порушень при прийнятті рішення апеляційним судом.

В НБУ нагадують, що ПАТ КБ "Союз" протягом двох останніх років неодноразово притягався до відповідальності за порушення вимог законодавства у сфері фінансового моніторингу. Він також створював перешкоди проведенню перевірки в березні 2016 року, а після винесення рішення щодо ліквідації декілька днів не допускав представників Фонду гарантування вкладів фізичних осіб до будівлі банку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-