Гонтарева розповіла, як просувається деофшоризація

Гонтарева розповіла, як просувається деофшоризація

Укрінформ
Міжвідомча робоча група за участю Адміністрації Президента, НБУ, Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби працює над концепцією деофшоризації. Проте Національний банк розпочав відповідну роботу ще півроку тому.

Про це провідомляє прес-служба регулятора за підсумками зустрічі голови НБУ Валерії Гонтаревої з керівниками найбільших банків.

"Оскільки валютна лібералізація неможлива без деофшоризації, Національний банк зацікавився цієї темою ще півроку тому", - зауважила Гонтарева.

За її словами, неможливо лібералізувати операції за поточним рахунком платіжного балансу, не маючи ефективного контролю за трансферним ціноутворенням і не ставлячи при цьому під загрозу стабільність валютного ринку.

Голова регулятора також додала, що неможливо забезпечити вільний рух капіталу, не перекривши для нього можливості втечі у низькоподаткові юрисдикції і не жертвуючи при цьому курсом національної валюти й рівнем цін у країні.

"Наразі працює міжвідомча робоча група за участю Адміністрації Президента, НБУ, Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби, яка опікується концепцією деофшоризації", - наголосила Гонтарева.

У ході зустрічі Гонтарева проінформувала керівників банків про нещодавній візит до Вашингтона, де провела зустрічі з представниками міжнародних організацій, зокрема і Міжнародним валютним фондом та наголосила, що МВФ висловив готовність і далі підтримувати Україну на шляху економічних реформ та вже найближчим часом місія фонду відвідає Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-