Фіскальна служба вимагає розірвати контракт з головою Укрнафти - ЗМІ

Фіскальна служба вимагає розірвати контракт з головою Укрнафти - ЗМІ

Укрінформ
Державна фіскальна служба України зажадала від НАК "Нафтогаз України" розірвати контракт з головою правління ПАТ "Укрнафта" Марком Роллінсом.

Про це йдеться в документі, текст якого має в своєму розпорядженні OilNews.

У листі до голови НАК Андрію Коболєва зазначається, що податковий борг "Укрнафти" за час виконання своїх повноважень Марком Роллінсом не лише не скоротився, але навіть зріс ще на 2 млрд грн, сягнувши 10,6 млрд грн. Крім того, повідомляється, що податкова неодноразово зверталася до Роллінса з вимогою погашення боргу, однак той не вжив необхідних заходів, чим порушив українське законодавство.

"У зв'язку з тим, що податковий борг і його збільшення є підставою для розірвання трудового контракту з керівником, офіс великих платників податків звертається до "Нафтогазу" з поданням на розрив контракту з Марком Роллінсом", - йдеться в листі.

Нагадаємо, 28 вересня 2015 року наглядова рада ПАТ "Укрнафта" затвердила контракт нового глави правління компанії Марка Роллінса. Відповідно до опублікованого проекту контракту Роллінса, який був затверджений урядом 16 вересня, його зарплата становить $500 тис. у гривневому еквіваленті. Бонус за результатами кожного фінансового року складе 2% від суми чистого прибутку "Укрнафти". Роллінса і членів його сім'ї забезпечать медстраховкою, відшкодуванням витрат на проживання в Києві ($5 тис.) і службовим авто.

У контракті прописано зобов'язання компанії виплатити борги державі, в тому числі по дивідендах.

Наприкінці 2015 року Роллінс пояснив, чому "Укрнафта" не виплачує податкового боргу. За його словами, ПАТ "Укрнафта" практично не генерує прибуток через низькі світові ціни на нафту, тому всі кошти йдуть на виплату зарплат і поточних податкових зобов'язань.

22 жовтня 2015 року керівництво та представники "Укрнафти" не прийшли на розширену колегію щодо вирішення проблем стосовно податкової заборгованості компанії. Після цього, ДФС описала майно, включаючи нерухомість, газопереробні заводи, свердловини і товарну продукцію компанії "Укрнафта" на суму 9,278 млрд гривень у рамках стягнення заборгованості за податковими зобов'язаннями.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-