Україна хоче довести поставки з Westinghouse до 30% - Насалик

Україна хоче довести поставки з Westinghouse до 30% - Насалик

Укрінформ
Українська сторона зацікавлена у поглибленні та розширенні двостороннього співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки у сфері енергетики.

На цьому наголосив міністр енергетики та вугільної промисловості  під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джефрі Паєтом, інформує прес-служба Кабміну.

"Міністр окреслив бачення щодо продовження співпраці із США та зазначив, що українська сторона зацікавлена у поглибленні та розширенні двостороннього співробітництва між Україною та Сполученими Штатами Америки у сфері енергетики. Також він зауважив, що структурні реформи в енергетичному секторі України здійснюються значною мірою завдяки підтримці США", - йдеться у повідомленні.

Міністр наголосив і на важливості для України диверсифікації поставок та захоронення відпрацьованого ядерного палива.

«Для України є важливою подальша співпраця з компанією «Westinghouse» з метою диверсифікації джерел постачання ядерного палива на українській АЕС», - зазначив він та повідомив про наміри  щодо  інтенсифікації співпраці та доведення поставок ядерного палива компанії «Westinghouse» до 30%.

Американська сторона запевнила у підтримці України щодо створення енергетичного ринку та впровадження заходів для досягнення енергетичної незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-