Данилюк - за скасування податкових пільг

Данилюк - за скасування податкових пільг

Укрінформ
Міністр фінансів Олександр Данилюк виступає проти податкових пільг, оскільки вважає, що цей інструментарій - неправильний та неефективний.

Про це він заявив в інтерв'ю ZN.UA

"Я категорично проти будь-яких податкових пільг. Бо пільгами завжди зловживають. Цей інструментарій - неефективний і неправильний", - зазначив Данилюк.

Водночас він наголосив, що поки Україна не готова до скасування спрощеної системи оподаткування. "Думаю, ми поки що не готові її скасувати. Нам, навпаки, зараз треба сприяти максимальній самозайнятості людей", - сказав міністр.

За словами Данилюка, в багатьох сферах це не питання збору податків, це питання виживання, тому активізацію підприємницької ініціативи в малому бізнесі наразі слід підтримувати, зокрема і в такий спосіб.

"Інша річ, що й великий бізнес не має використовувати "спрощенку" для оптимізації, це треба прибирати. Крім іншого, такі махінації підривають довіру до самої спрощеної системи", - наголосив міністр.

Данилюк також додав, що вважає головним своїм завданням поновити співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

"Зі зрозумілих причин, пріоритет номер один - відновлення співпраці з МВФ", - зазначив міністр.

Окрім того, він заявив, що хоче розпочати системну реформу сфери держфінансів і змінити роль самого Мінфіну.

"Потрібно підсилити роль цього відомства як функціонального, системного інструменту перетворення усіх сфер. Вважаю, що роль Мінфіну як двигуна реформ недооцінювалася, тому його потенціал використовувався далеко не повною мірою. Хоча з допомогою цього міністерства можна зробити дуже багато. Саме Мінфін через механізми фінансування може стимулювати реформи і освіти, і медицини, і соціальної сфери", - підкреслив Данилюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-