Контроль за цінами хочуть передати двом міністерствам

Контроль за цінами хочуть передати двом міністерствам

Укрінформ
В Антимонопольному комітеті України хочуть закріпити за собою ціновий контроль у рамках антимонопольного законодавства, але відмовитись від нагляду за цінами на споживчих ринках.

Про це під час круглого столу в Американській торговельній палаті розповів начальник відділу ринків споживчих товарів АМКУ Євген Мельниченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У сферу повноважень Антимонопольного комітету не входить нагляд за цінами на споживчих ринках, але так як до цього часу Держпродспоживслужба не функціонувала, то ми (АМКУ - ред.) мусили виконувати і таку функцію. Тепер ми хочемо чітко закріпити за собою ціновий контроль лише у рамках антимонопольного законодавства, аби дати чіткий сигнал як споживачам, так і бізнесу. Зрештою, навіть з Кабміну нам іноді дають доручення розібратись із цінами на споживчих ринках, що не є нашим завданням", - додав Мельниченко.

Наразі, за словами Мельниченка, готується проект спільного із Мінекономрозвитку та Мінагрополітики наказу про розмежування функцій нагляду за цінами на споживчих ринках між цими двома міністерствами.

"Антимонопольний комітет готує проект спільного із Мінекономрозвитку та Мінагрополітики наказу про розмежування між згаданими установами повноважень цінового контролю", - сказав Мельниченко.

За результатами круглого столу було домовлено, що Антимонопольний комітет надішле для погодження текст проекту наказу на адреси Мінекономрозвитку та Мінагрополітики.

"Зацікавленим особам зі сторони бізнесу АМКУ надасть текст проекту наступного тижня", - зазначив чиновник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-