Ан-225 «Мрія» полетить до Австралії

Ан-225 «Мрія» полетить до Австралії

Укрінформ
У травні поточного року планується перший комерційний рейс найбільшого у світі вантажного літака Ан-225 «Мрія» до Австралії. 

Про це повідомило австралійське видання The West Australian.

Очікується, що ця подія приверне до себе значну увагу світової спільноти і матиме велике значення для підвищення авторитету України як авіаційної, високотехнологічної держави на міжнародній арені.

Шестимоторний Ан-225 приземлиться в Перті, на західному узбережжі Австралії, в неділю, 15 травня. Це буде перший політ Ан-225 до Австралії.

Керівництво аеропорту Перта заявило, що тісно співпрацює з ДП «Антонов» та владою, аби зробити все від них залежне для надання якнайбільшого сприяння усім охочим побачити літак. Заплановано, що літак-важковаговик перебуватиме на летовищі Перта впродовж двох днів, що дасть змогу всім бажаючим зблизька роздивитися повітряне судно, поруч з яким усі інші літаки видаються карликами. Очікується, що охочих роздивитися «Мрію» не бракуватиме. Так, близько 50 тисяч осіб відвідали аеропорт Перта в 1980-і роки, щоб побачити надзвуковий авіалайнер Concorde.

Вантажем, який «Мрія» має доправити на Зелений континент, стане 135-тонний генератор для промисловості, який буде доставлено з Праги до Перта. Максимальна вантажопідйомність літака – 250 тонн. За словами представників ДП «Антонов», щоб розвантажити «Мрію», необхідно буде від восьми до 10 годин.

Водночас «молодший брат» «Мрії» – чотирьохмоторний Ан-124 – є постійним відвідувачем Перта і Каррати (аеропорт на північному заході Австралії – авт.) і зазвичай здійснює перевезення для гірничодобувної галузі та доставки сценічного обладнання для рок-груп.

Ан-225 «Мрія» на сьогодні є найбільшим транспортним літаком та утримує 240 світових рекордів.

Площа його крила становить 905 квадратних метрів, максимальна злітна маса 640000 кг, а його шість двигунів виробляють комбіновану потужність у 480000 кс. Ан-225 доправляє вантажі по всьому світу приблизно два рази на місяць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-