Посол США сказав, що допоможе українській економіці

Посол США сказав, що допоможе українській економіці

Укрінформ
Новітні технології та відкритий доступ до державних даних допоможуть Україні трансформувати традиційні сектори економіки, впровадивши ефективні інструменти для боротьби з корупцією, економічного зростання, залучення інвестицій.

Про це під час Demo Day некомерційного Інкубатору проектів на основі відкритих даних "1991" сказав журналістам посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Значна частина проведеної роботи, про яку ми сьогодні говоримо, стосується відкритих даних. Прозорість у сфері відкритих даних - це один з інструментів для боротьби з корупцією, економічного зростання, залучення інвестицій. І як правило, люди, які кажуть, що таке зробити неможливо, це люди, які мають зиск зі старої системи", - сказав Пайєтт.

Він наголосив, що накопичення та відкритий доступ до державних даних принесе Україні значні економічні переваги.

"Щойно довідався про "Агромонітор" - стартап, що намагається підвищити продуктивність аграрного сектору, що є важливим для України", - зазначив дипломат.

Він додав, що новітні технології можуть змінити традиційні сектори економіки шляхом створення нових послуг, сприяти економічному зростанню, покращити якість життя: "Україна має усі складові, щоб пройти шляхом трансформацій. У вас є кваліфіковані інженери, технологи, ви маєте особливе ДНК, націлене на творчість та інновації, ви маєте національну відданість демократії та громадянському суспільству".

Пайєтт висловив сподівання, що цей проект "1991" –лише верхівка айсбергу трансформації українського суспільства.

"Я знаю, що Президент України Петро Порошенко погоджується зі мною у питанні масштабів трансформації на основі технологій. США залишатимуться відданим партнером на цьому шляху", - запевнив він.

Інкубатор проектів на основі відкритих даних "1991" допомагає незалежним IT-розробникам створити стартапи та сервіси на основі великих обсягів відкритих державних даних, які будуть корисними для українських громадян, компаній, державних органів. Інкубатор IT-проектів на основі відкритих даних реалізується на гранти міжнародних донорів та за сприяння Кабінету міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-