Чехія заманює IT-шників з України

Чехія заманює IT-шників з України "швидкими" візами

Укрінформ
Уряд Чехії ухвалив пілотний проект зі спрощення та пришвидшення видачі віз українським інженерам, працівникам технічних спеціальностей та сфери IT.

Про це повідомляє «Німецька хвиля».

«Уряд Чеської Республіки у понеділок, 9 листопада, ухвалив пілотний проект, який передбачає суттєве спрощення та пришвидшення процедури видачі віз українським громадянам з технічною освітою - інженерам, технічним спеціалістам та фахівцям зі сфери IT», - йдеться у повідомленні.

За даними Радіо Прага, у рамках проекту планується працевлаштувати 500 українців.

«На першому етапі програми прийматися будуть висококваліфіковані фахівці, яких у країні відчувається явний брак. Зайняти українці зможуть лише ті з наявних вакансій, які пропонуються на ринку праці більш як 30 днів і до яких не буде виявлена цікавість з боку чеських кандидатів на роботу», - прокоментував рішення кабінету прем'єр-міністр Богуслав Соботка.

Зазначається, що у разі, якщо проект себе виправдає, Чехія запропонує спрощення оформлення віз і для представників інших професій.

За даними чеського статистичного відомства, українці вже зараз становлять найчисельнішу групу іноземців у Чехії. Їхня кількість перевищила 105 тис. осіб - це більше, ніж громадян Словаччини, які працюють у Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-