Transparency International закликала заборонити офшори

Transparency International закликала заборонити офшори

Укрінформ
Міжнародна антикорупційна організація Transparency International у зв'язку з публікацією "панамських документів" закликала міжнародне співтовариство прийняти закони, що забороняють офшорні організації.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Пов'язане з "панамськими документами" розслідування розкриває темну сторону глобальної фінансової системи, в якій банки, професійні юристи та фінансисти дозволяють корупціонерам ховати в таємних компаніях неправедно нажиті капітали", – йдеться в повідомленні на сайті організації.

На думку Transparency International, лідери держав повинні разом заборонити компанії, які підтримують масштабну корупцію і допомагають корупціонерам безперешкодно користуватися багатствами, які ті нажили нечесним шляхом.

Організація також закликала країни, що входять у "велику двадцятку", гарантувати відкритість реєстрів власності і застосовувати санкції до держав, які цього не роблять.

У Transparency International також виступають за відкритість реєстрів бенефіціарів всіх компаній, так як це ускладнить приховування коштів в офшорних фірмах.

Як раніше повідомляло агентство, журналісти готують розслідування щодо українських чиновників у справі офшорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-