В Укрзалізниці відхрещуються від російських підшипників

В Укрзалізниці відхрещуються від російських підшипників

Укрінформ
ПАТ «Укрзалізниця» не закуповувала підшипники російського виробництва. Звинувачення у дискримінації вітчизняного виробника на користь товарів із РФ у компанії вважають абсолютно безпідставними. 

Про це йдеться прес-релізі ПАТ «Українська залізниця», що є у розпорядженні Укрінформу.

«У період з 2015 по 2016 роки (у тому числі у 2016 році за пролонгованими договорами 2015 року) для потреб «Укрзалізниці» поставлялася виключно продукція харківського заводу ПАТ «ХАРП». Отже, інформація щодо закупівлі підшипників російського виробництва не відповідає дійсності», - йдеться у повідомленні.

В "Укрзалізниці" нагадали, що у лютому 2016 року філія «ЦЗВ» провела тендер на закупівлю сепараторів до підшипників, у якому зі значною перевагою виграла компанія із Казахстану.

«Найбільш низьку ціну запропонувало ТОВ «Дефенд Компані», у той час як ТОВ «УПЕК ТРЕЙДІНГ» (виробник ПАТ «ХАРП») вийшло на тендер із сумою перевищення на 561 тис. грн. Відповідно до закону про держзакупівлі переможцем стала компанія, яка зробила найвигіднішу цінову пропозицію - ТОВ «Дефенд Компані», - підкреслюють в "Укрзалізниці".

В УЗ акцентують увагу на тому, що сепаратори до роликових підшипників, які планується постачати в 2016 році, виробляються в Казахстані, на Степногорському підшипниковому заводі.

Як повідомлялося, 23 березня на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Укрзалізниця купує підшипники у Росії і при цьому ігнорує вітчизняного виробника, зокрема Харківський підшипниковий завод ПАТ «ХАРП».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-