Марушевська - Порошенку: ДФС гальмує реформи на Одеській митниці

Марушевська - Порошенку: ДФС гальмує реформи на Одеській митниці

Укрінформ
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська як член команди Міхеїла Саакашвілі звернулась у п'ятницю до Президента Петра Порошенка з приводу спроб центрального апарату Державної фіскальної служби України загальмувати процес реформ на Одеській митниці.

Своє публічне звернення до глави держави Марушевская оприлюднила у будівлі Одеського морвокзалу, де зараз триває реконструкція і невдовзі має відкритися сучасний митний термінал, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні наступив доволі критичний момент на Одеській митниці. Усе те, що відбувається навколо реформування і запуску нової зони митного оформлення, фактично нової, реформованої митниці в Одеській області, зараз опинилось під загрозою. Оскільки  в мене не було можливості зустрітися з Президентом - зустріч багаторазово переносилась, я вирішила звернутись публічно", - зазначила Марушевська.

Зауваживши, що Україна зараз має унікальний шанс для змін, очільник митниці  наголосила: "Прийшли люди, які реально хочуть щось зробити. Але, на жаль, зараз цих людей одного за одним витискає система. Безжально. Ми на Одеській митниці тримаємось до останнього: боремось і в жодному разі не хочемо здаватись. Ми хочемо, щоб реформа відбулася, але, на жаль, ми зовсім не відчуваємо Вашої підтримки".

"Коли мене призначили керівником Одеської митниці, і Ви мене представили, - зазначила в публічному зверненні до Президента Марушевська, - то сказали, що вірите в мою чесність, порядність, що хочете змін. Дали повний дозвіл і, власне, своє погодження цієї реформи, яку ми намагались тут зробити протягом останнього півроку. Однак, на жаль, сьогодні все відбувається зовсім інакше: на Одеській митниці знаходяться СБУ, внутрішня безпека ДФС, перевіряючі представники від ДФС. Сьогодні Одеську митницю атакують з усіх боків. ...нам погрожують кримінальними провадженнями", - уточнила Марушевська.

Керівник митниці акцентувала, що поставлене під загрозу взагалі здійснення митної реформи.

"У мене виникло просте питання: для чого було призначати мене? ... Для чого створювати цю нову зону митного оформлення, набирати нових людей: декілька тисяч резюме, тижні співбесід, 130 нових митників, які прийшли і хочуть працювати вже за новими правилами? Ці люди змушені будуть і далі працювати на хабарах, знову - через якийсь час - вони не матимуть вибору і змушені будуть стати частинкою системи", - сказала Марушевська.

Вона просить Президента визначитись, "чи ви з нами, хто хоче зробити реформу".

"Прошу радикальних і швидких кроків. Я прошу зробити прості речі: видати указ про створення Відкритого митного простору, підтримати наш законопроект у Верховній Раді, який зареєстрований, але, нажаль, заблокований. Підтримати впровадження  автоматизованої системи, зупинити безглузді перевірки, блокування і спроби паралізування роботи митниці", - звертається Марушевська до Порошенка.

Вона також зазначила, що команда Одеської митниці не хоче "бути ширмою для імітації реформ", і висловила вірю в те, що Одеська митниця буде реформована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-