Марушевська каже, що закиди Насірова можуть призвести до скандалу з ООН

Марушевська каже, що закиди Насірова можуть призвести до скандалу з ООН

Укрінформ
Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська вважає, що безпідставні закиди голови ДФСУ Романа Насірова щодо відсталості й неефективності програмного забезпечення ASYCUDA для митниць, яке надає ООН країнам через UNCTAD, може призвести до скандалу й ускладнення подальшої співпраці з міжнародною організацією.

Про це Марушевська написала на своїй сторінці Facebook.

"В ООН відреагували на закиди Романа Насірова. Безпідставні звинувачення у відсталості і неефективності програмного забезпечення, що використовується у сотні країн світу, призводять до міжнародного скандалу. За дипломатичною мовою і докладними роз’ясненнями, нам дають зрозуміти, що за таких умов співпраця в майбутньому може бути ускладнена. Те, що ми безуспішно протягом кількох місяців намагались пояснити нашим колегам з ДФС та зацікавленій громадськості, представники організації виклали ще раз в офіційному листі", - зазначила Марушевська.

Керівник митниці зауважила: "ASYCUDA - не стандартне ІТ-рішення, а комплексний продукт, що адаптується під потреби конкретної країни, в якому програмне забезпечення розглядається лише як інструмент для впровадження модернізованих митних процедур; угода на впровадження ASYCUDA за правилами ООН укладається поза тендерними процедурами, і оскільки Україна як член організації підтримує ці правила, то логічно було б їх дотримуватись при реалізації спільних проектів, а не звинувачувати у порушеннях законодавства".

Марушевська акцентувала, що "ООН через UNCTAD надає програмне забезпечення ASYCUDA, включно з вихідним кодом та технічною документацією і навчальними матеріалами, безкоштовно. Не існує жодних ліцензійних або щорічних зборів. Держава-отримувач сплачує лише за роботи з впровадження і навчання. ASYCUDA має кілька поколінь програмного забезпечення. Для України пропонується остання, найбільш досконала версія, що відповідає європейським стандартам та вимогам МВФ".

"Встановлення на митниці цього програмного забезпечення разом із запропонованими попередньо законодавчими змінами дало б нам шанс швидко мінімізувати корупційну складову у митній службі, але, схоже, не всі у цьому зацікавлені", - резюмувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-