Борг Укрнафти за рентою сягає 12 млрд грн - глава Держгеонадр

Борг Укрнафти за рентою сягає 12 млрд грн - глава Держгеонадр

Укрінформ
Заборгованість ПАТ "Укрнафта" за рентними платежами - близько  12 млрд грн. 

Про це в інтерв'ю Укрінформу повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

Нещодавно Державна служба геології та надр України повідомила ПАТ "Укрнафта" про можливе припинення дії 16 спецдозволів на користування надрами. Мова йшла про зобов'язання у сплаті рентного податку компанією. На запитання: "Скільки вони заборгували?", Бояркін відповів: "Укрнафта" має близько 90 спецдозволів. На даний момент "Укрнафті" призупинено три спеціальних дозволи за клопотанням Державної фіскальної служби. Потрібно сказати, що зупинка спецдозволів не робиться одразу. З моменту порушення і до припинення може пройти до 180 днів. Зараз заборгованість «Укрнафти» сягає 12 млрд грн. Всього за минулий рік ми зупинили 31 ліцензію як приватним, так і, підкреслю, державним підприємствам".

Він також розповів, чому Держгеонадра відмовили ТОВ "Ютекснафтогаз" в участі у першому в цьому році аукціоні з продажу ліцензій на розробку двох нафтових родовищ, що відбувся 22 березня. "На засіданні аукціонного комітету від 17 березня «Ютекснафтогазу» було відмовлено в участі в аукціоні. Причина - відсутність документів, що підтверджують реєстрацію юридичної особи. З мінімального пакету, що складається з трьох документів, два були подані підприємством із помилками. Більше того, перед початком аукціону відбулося судове засідання з цього приводу. Суддя виніс рішення на нашу користь. Я вже не кажу про те, що на членів аукціонного комітету чинився тиск за допомогою неформального спілкування. Додам, що минулого року "Ютекснафтогаз" теж брав участь в аукціоні - тоді всі документи були в порядку", - зазначив керівник Держгеонадр.

Щодо підприємств-переможців він підкреслив, що їхні документи були подані згідно з чинним законодавством, у встановлені терміни і, головне, - вони запропонували найвищу ціну. Ступінь популярності підприємства на аукціоні ролі не грає, наголосив Бояркін.

Повний текст інтерв'ю - на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-