ГПУ перевіряє законність приватизації

ГПУ перевіряє законність приватизації "Дніпроавіа"

Укрінформ
Генеральна прокуратура перевіряє законність приватизації "Дніпроавіа".

Про це сказано в ухвалі Печерського районного суду від 1 лютого 2016 р., оприлюдненому в Єдиному реєстрі судових рішень.

"Даним визначенням суд надав слідству тимчасове право на доступ і вилучення майна Фонду державного майна України, а саме до документів, які стосуються проведення оцінки, підготовки до приватизації та подальшої реалізації 94,57% акцій компанії", - пише "112 Україна".

Доступ надано в рамках кримінального провадження за фактом розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами ФДМУ за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

В іншому ухвалі суду зазначено, що посадові особи ФДМ, діючи в інтересах ТОВ "Галтера", під час приватизації 94,57% державного пакету акцій "Дніпроавіа" підготували рецензію і затвердили висновок спільного підприємства "Увекон" щодо вартості акцій авіакомпанії в сумі 58,4 млн грн.

Слідчий заявляє, що доступ до документів реєстраційної справи СП "Увекон" надасть можливість досудовому розслідуванню встановити осіб, причетних до скоєння злочину. Дані відомості можуть бути використані як докази під час судового розгляду. Обидва клопотання суд задовольнив.

Було також запропоновано доступ до реєстраційного відділу ТОВ "Галтера", який надасть можливість досудовому розслідуванню встановити осіб, причетних до скоєння злочину, і дані відомості можуть бути використані як докази під час судового розгляду.

Нагадаємо, в травні минулого року ГПУ відкрила кримінальне провадження за фактами зловживань чиновниками ФДМУ в ході приватизації підприємства "Біофарма".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-