Гройсман пояснив затримку зі змінами до закону про приватизацію

Гройсман пояснив затримку зі змінами до закону про приватизацію

Укрінформ
Затримка з ухваленням Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації», який фактично дав старт «великій приватизації» в Україні, сталася через недосконалий законопроект, який був поданий Кабінетом Міністрів.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у п'ятницю під час зустрічі з віце-президентом Європейського банку реконструкції та розвитку Аланом Пію, повідомляє сайт ВР. 

За словами Гройсмана, затримки з ухваленням цього закону були пов'язані з тим, що "уряд не зовсім детально сформував своє бачення, яким чином, наскільки публічно відбуватиметься приватизація, які механізми будуть задіяні, що буде з отриманими ресурсами".

Водночас голова парламенту зауважив, що в підсумку Верховна Рада ухвалила закон, який дає змогу розпочати цей процес та працювати над переліком підприємств для приватизації.

"Ми зацікавлені, щоб приватизація була публічною, відкритою і максимально ефективною. Приватизація позитивна для України в всіх аспектах: з точки зору пошуку ефективних власників, зменшення державних витрат і викорінення корупції, тому треба дуже швидко її провести", - підкреслив Гройсман.

Як повідомляв Укрінформ, Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процесу приватизації», був ухвалений Верховною Радою цьогоріч 16 лютого. Минулого тижня закон був підписаний Главою держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-