Нафта дорожчає через зниження видобутку

Нафта дорожчає через зниження видобутку

Укрінформ
Ціни на нафту зростають на тлі повідомлень про зниження видобутку в США і ОПЕК та спаді виробничої активності в Китаї.

1 березня ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent зросла до 36,92 долара за барель, після невеликого падіння в п'ятницю - до $35,10 за барель на закритті торгів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Станом на 9.15 за київським часом ціна на Brent встановлена на рівні 36,92 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 36,67 долара за барель, що на 10 центів вище за рівень закриття торгів ($36,57).

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) зросла дотепер на $0,45 (1,33%) - до $34,2 за барель.

Видобуток нафти в США у грудні знизився третій місяць поспіль, на 43.000 барелів на добу до мінімального за рік показника 9,26 мільйона барелів на добу, згідно з офіційною статистикою. Середньодобовий видобуток у 2015 році зріс на 720.000 барелів до 9,43 мільйона.

Видобуток у країнах ОПЕК у лютому скоротився на 280.000 барелів на добу до 32,37 мільйона, показало опитування Рейтер.

Тисне на ринок і слабка економічна статистика Китаю, яка може означати повільніше зростання споживання нафти. Виробнича активність у Китаї, за неофіційними даними, в лютому скоротилася до п'ятимісячного мінімуму.

Аналітики нагадують, що угода кількох виробників нафти, включаючи Саудівську Аравію і Росію, про заморожування видобутку, не позбавить ринок від надлишку нафти, який оцінюється більш як в 1 мільйон барелів на добу.

"Перспектива послаблення напруженості між двома найбільшими у світі виробниками нафти (Саудівською Аравією і Росією), що мають значні розбіжності з приводу конфлікту в Сирії, була надто хорошою, щоб бути правдою", - йдеться у щомісячному звіті Singapore Exchange (SGX).

"Так воно й вийшло: підсумком зустрічі стала лише угода про заморожування видобутку, яка до того ж вимагає участі Ірану та Іраку. Заморожування видобутку - це далеко не те ж саме, що зниження видобутку", - зазначається в звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-