«Антонов» збудує Ан-148 для Збройних Сил

«Антонов» збудує Ан-148 для Збройних Сил

Укрінформ
Наразі розпочинається будівництво літаків серії Ан-148 для Збройних Сил України.

Про це заявила на прес-конференції у Києві речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вже зрушили з місця такі вітчизняні галузі як будівництво безпілотних літальних комплексів ("Фурія", "Спектатор" та інші). Розпочинається будівництво літаків серії Ан-148 для Збройних Сил України", - заявила вона.

Речник МОУ також повідомила, що триває розробка легких протитанкових комплексів "Корсар" та продовжується постачання у війська протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П".

"На озброєння Військо-Морських Сил надійшли перші броньовані артилерійські катери, поступово оновлюється парк бойових літаків Повітряних Сил модернізованими Су-27, Су-25, МіГ-29, Л-39 та вертольотами Мі-24 і Мі-8, оснащеними новітніми засобами захисту", - додала В.Кушнір.

У Міноборони також наголосили, що в рамках посилення протиповітряної оборони держави зосереджено увагу на постачанні військам модернізованих зенітних ракетних комплексів "Бук" та "С-125". Крім того, підготовлено до випробування новітні станції радіоелектронної боротьби "Анклав" та авіаційні "Омут".

Також проводиться освоєння виробництва в Україні найбільш затребуваних боєприпасів, зокрема, до гармат БМП та бронетранспортерів.

"За 2 роки Міністерство оборони України прийняло на озброєння 28 одиниць озброєння та військової техніки. Тривають розробки ще понад 40 зразків озброєнь, прийнято на дослідну експлуатацію 22 типи ОВТ", - зазначила речник МОУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-