«Антонов» планує виробляти 25 літаків щороку

Укрінформ
Першочергове завдання для ДП «Антонов» - збільшити обсяги виробництва до 25 літаків на рік завдяки оновленню виробничих потужностей підприємства.

Про це заявив виконувач обов'язків президента компанії Михайло Гвоздьов в інтерв'ю газеті «Голос України».

«Оновлення виробничих потужностей підприємства та зміна підходів до аналізу й оцінки світового авіаційного ринку уможливить виробництво 25 літаків на рік», - сказав Гвоздьов.

За його словами, серед першочергових завдань на підприємстві - підвищення обсягів виробництва, налагодження збуту літаків, освоєння нових ринків та забезпечення експлуатації літаків «Антонов» по всьому світу. Це лише перші кроки у виконанні завдання Президента України перезавантажити авіагігант та вивести його на новий світовий рівень.

«Ми маємо потужний потенціал. Є розвинене конструкторське бюро, збережене та готове працювати. «Антонівці» - сильний тринадцятитисячний колектив, висококласні спеціалісти, яким під силу реалізація найскладніших завдань, виготовляючи сучасну високотехнологічну продукцію», - додав керівник підприємства.

Нагадаємо, нещодавно ДП «Антонов» було включено до складу ДК «Укроборонпром». Новому керівнику «Антонов» Гвоздьову доручено максимально швидко налагодити ефективну роботу підприємства та повернути галузь авіабудування України на чільні світові позиції.

Довідка Укрінформу. У 2014 році ДП «Антонов» планувало зібрати 12 літаків сімейства Ан-148/158. За підсумками року здійснено поставку тільки двох літаків Ан-158 авіакомпанії Cubana.

"Антонов" пояснює повільні темпи випуску лайнерів Ан-148 та Ан-158 недопоставками комплектів шасі дніпропетровським заводом "Південмаш".

Торік "Антонов" продовжив також роботи з обслуговування і підтримки в експлуатації раніше випущених літаків - пасажирських Ан-74 і Ан-148, транспортних Ан-26, Ан-32 і Ан-124-100.

Також виконано ремонтні та відновлювальні роботи в інтересах Збройних Сил України. Відновлено 19 літаків Ан-24, Ан-26, Ан-30 Повітряних сил ЗСУ, 2 літаки Ан-26 Військово-морських сил ЗСУ.

У 2014 році було розпочато роботи з оснащення чотирьох літаків Ан-30, Ан-26 і Ан-72 додатковим устаткуванням і системами військового призначення. Крім того, українська армія на початку 2015 року отримала літак Ан-70.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-