Зупинку ліцензій Укрнафті поки відклали

Зупинку ліцензій Укрнафті поки відклали

Укрінформ
Міністерство енергетики та вугільної промисловості узгодило з Державною службою геології та надр відтермінування на 10 днів рішення щодо зупинки ліцензій на користування низкою родовищ ПАТ "Укрнафта".

Про це повідомили Укрінформу у прес-службі відомства.

"Постачання газу до низки споживачів Магдалинівського району Дніпропетровської області буде налагоджено за альтернативною схемою. Міністерство енергетики та вугільної промисловості України узгодило з Державною службою геології та надр України відтермінування на 10 днів рішення щодо зупинки ліцензій на користування низкою родовищ компанії "Укрнафта". 10-денний період дозволить газовикам побудувати перемичку для забезпечення постачання з іншого джерела, відповідні роботи вже розпочато", - йдеться у повідомленні.

На думку міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, господарські та побутові суперечки не повинні відбиватися на споживачах газу.

"Держава і справді має можливість більш жорстко вимагати сплату податкових та рентних платежів, але це не повинно відбиватися на якості постачання послуг до споживачів" – зазначив міністр.

Нагадаємо, у зв'язку з форс-мажорними обставинами 10 лютого 2016 року було припинено газопостачання від ГРС Юр'ївка через газорозподільну мережу ПАТ "Дніпропетровськгаз". Без газу залишилися 4 населені пункти Магдалинівського району: с. Гупалівка, с. Дмухайлівка, с. Чернетчина, с. Мусієнкове. Без блакитного палива залишились 2 промислових підприємства, 18 бюджетних організацій, 4 школи, 3 дитячих садка, 3 амбулаторії, 1 лікарня, 1071 житловий будинок. Надзвичайна ситуація трапилася через зупинку ліцензій "Укрнафті" на видобуток газу по Юр'ївському родовищу та поставку газу з ГРС Юр'ївка в мережі Магдалинівського газового управління".

У понеділок чотирьом селам у Магдалинівському районі Дніпропетровської області відновили газопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-