Укрнафта зупинила видобуток на трьох родовищах

Укрнафта зупинила видобуток на трьох родовищах

Укрінформ
ПАТ "Укрнафта" змушена припинити видобуток нафти і газу на Юрївському, Голубовському і Лопушнянському родовищах у зв'язку з відкликанням ліцензій.

Про це інформує прес-служба компанії.

"Це вимушене рішення щодо припинення видобутку на трьох родовищах ПАТ "Укрнафта" є безпрецедентним для компанії. Припинення видобутку спричинить незворотні наслідки – значні витрати на фінансування заходів із консервації свердловин, а можливо – спричинить їх фізичну ліквідацію, а також рекультивацію земель, виникнення ризиків екологічного характеру, порушення умов розробки родовищ вуглеводнів та ін.", - заявив голова правління "Укрнафти" Марк Роллінс.

У компанії вважають, що рішення Державної служби геології та надр України суперечить інтересам держави – "це понад 35 млн грн недоотриманих податків щорічно, втрата робочих місць і стагнація української нафтовидобувної галузі загалом".

"Це ставить під удар енергетичну незалежність країни і в результаті, як наслідок цих дій – торкнеться громадян, адже частина видобутого газу на цих родовищах йде на потреби місцевого населення, громадських організацій і т. д.", - попередили в "Укрнафті".

Зазначається, що з приходом нового керівництва в IV кварталі 2015 року компанія повністю погасила поточні зобов'язання, пов'язані з видобутком вуглеводнів на цих родовищах.

Нині, стверджують в "Укрнафті", компанія дає щомісяця: приблизно 125 тис. тонн нафти, 11 тис. тонн скрапленого газу, 110 млн куб. природного газу. Призупинення всіх ліцензій, як цього вимагають деякі політики і чиновники, призведе до щомісячних масштабних втрат держави, оскільки жодна інша компанія не має прав на розробку цих родовищ, "Укрнафта" є власником свердловин, інфраструктури на цих родовищах, зокрема права на користування землею.

"ПАТ "Укрнафта" за активної підтримки профспілок вже здійснює заходи щодо судового захисту своїх прав. Компанія звернулася до державної служби геології та надр України з проханням про скасування цього рішення, а також до уряду з проханням втрутитися в ситуацію", - повідомили у прес-службі.

Нагадаємо, в січні Державна служба геології та надр України призупинила дію спецдозволів ПАТ "Укрнафта" на користування надрами по Голубовському (Дніпропетровська область), Юр'євському (Дніпропетровська область) і Лопушнянському (Чернігівська область) родовищам.

ПАТ "Укрнафта" – українська нафтовидобувна компанія, 50% акцій якої належить державній НАК "Нафтогаз України", а близько 42% - групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-