Гонтарева не береться прогнозувати курс валюти

Гонтарева не береться прогнозувати курс валюти

Укрінформ
Головним завданням Національного банку є забезпечення цінової стабільністі в державі. 

Про це у Верховній Раді сказала голова Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Національний банк відповідає за інфляцію, цінову і фінансову стабільність в державі. Наша ціль по інфляції цього року - це 12%, щоб його досягти, ми не можемо дозволити таку девальвація, яка у нас була. Але я не буду прогнозувати курс, тому що Національний банк відповідає за інфляцію", - наголосила Гонтарева.

За іі словами, підгрунтям для ажіотажного попиту на валюту може стати нестабільність політичної ситуації в країні.

"Політична нестабільність створює невизначеність щодо майбутнього країни і може стати підгрунтям для ажіотажного попиту на валюту. Резонансні новини з політичного поприща завжди відображаються на динаміці фінансових ринків, і нинішня ситуація не є винятком. Наприклад, інвестори в українські суверенні єврооблігації почали розпродаж державного боргу, побоюючись погіршення короткострокової платоспроможності України", - сказала Гонтарева.

Також вона пояснила, що, окрім політичних заяв, які лунають в країні, на курсі валют відображаються і ряд інших факторів, приміром, девальвація гривні до долара з початку 2016 року була наслідком дисбалансів у попиті та пропозиції на валютному ринку.

Нагадаємо, раніше голова Нацбанку вже зазначала, що на валютний ринок впливає і погіршення зовнішньої кон'юyктури, зниження цін на світових сировинних ринках, девальвація валют країн - торговельних партнерів.

Показник інфляції у 2016 році, за прогнозами Нацбанку, становитиме 12%, у 2017 - 8%, у 2018 році - 6% і нарешті 5% до кінця 2019-го.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-