У Польщі назвали загрози Північного потоку-2

У Польщі назвали загрози Північного потоку-2

Укрінформ
Газопровід "Північний потік-2" є політичним, а не економічним проектом, до якого Польща ставиться критично. Його реалізація загрожує інтересам України та Словаччини.

Про це в п’ятницю під час виступу в Сеймі заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми критично ставимося до проекту Nord Stream-2 - неефективного в економічному сенсі задуму, який служить збільшенню залежності ЄС від постачання енергоносіїв з того самого напряму. Цей газопровід, зменшуючи транзитні можливості Словаччини й України, ставить під сумнів не лише інтереси нашого південного союзника (Словаччини – ред.), а й послаблює нашого східного партнера (Україну – ред.)",- наголосив Ващиковський.

Він підкреслив, що у певному сенсі цей проект суперечить міжнародним зобов’язанням країн-членів ООН і ОБСЄ щодо непідтримки агресії (Росії – ред.) у будь-якій формі.

"Насправді Nord Stream-2 є політичним, а не бізнес-проектом", - наголосив Ващиковський.

Нагадаємо, на початку вересня створено консорціум щодо будівництва третьої і четвертої ниток "Північного потоку". До його складу увійшли шість учасників: російський "Газпром", німецькі E.ON і BASF/Wintershall, австрійська OMV, французька Engie і британсько-нідерландська Shell. За словами керуючого директора першого проекту Nord Stream AG Маттіаса Варніга, "Газпром" отримає в консорціумі 51%, решта партнерів - по 10%, а Engie - 9%.

На цьому тижні глава російського МЗС Сергій Лавров встав на захист газопроводу "Північний потік-2", стверджуючи, що це - чисто комерційний проект, а заклики до європейців не будувати його, щоб "не шкодити Україні" є "ідеологічною критикою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-