Дефіцит Нафтогазу за рік зменшився на $6,5 мільярда – Шимків

Дефіцит Нафтогазу за рік зменшився на $6,5 мільярда – Шимків

Укрінформ
Заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків поінформував членів європарламенту про реалізацію реформ в Україні.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Представляючи ключові напрямки реформ на засіданні делегації ЄП до Парламентського комітету асоціації, в якому взяли участь керівник групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер та керівник відділу двосторонніх відносин із державами "Східного партнерства" Дірк Шубель, він навів приклад з енергозбереження: "Ми значно зменшили споживання газу, а відтак і залежність від Росії. Дефіцит НАК "Нафтогаз" зменшився з $8 млрд у 2014 році до $1,5 млрд у 2015 р.".

Говорячи про підсумки першого року роботи Національної ради реформ, заступник глави АПУ повідомив, що із 200 її рішень понад 70% знайшли відображення в ухвалених законах, підзаконних актах, документах уряду тощо.

Окремо Шимків зупинився на боротьбі з корупцією. Він поінформував про початок роботи новостворених антикорупційних органів, а також запровадження сучасних технологій, що дозволяють мінімізувати корупційні ризики під час державних закупівель. "Цього року завдяки впровадженню системи електронних закупівель ProZorro заощаджено понад 20% коштів платників податків", - сказав він.

Заступник глави АПУ висловив вдячність ЄС за підтримку в розробці і впровадженні реформ та закликав Євросоюз і надалі активно допомагати Україні в її зусиллях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-