Ахметов на мільярд зменшив борг перед Нафтогазом

Ахметов на мільярд зменшив борг перед Нафтогазом

Укрінформ
Борг ПАТ «Київенерго» перед НАК «Нафтогаз України» протягом тижня зменшився на 368 млн грн та становить близько 1 млрд грн.

Про це інформує прес-служба Нафтогазу.

«Заборгованість ПАТ «Київенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 368 млн грн. Сумарна заборгованість товариства становить близько 1,0 млрд грн, в т.ч. 549 млн грн - за газ, використаний у 2015 році для виробництва електроенергії», - йдеться у повідомленні.

Компанія також повідомляє, що станом на 26 січня 2016 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК «Нафтогаз України» становить близько 20,8 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 872 млн грн (4,0%).

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 17%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Довідка. Компанія "ДТЕК" управляє енергетичними активами System Capital Management Ріната Ахметова. До її складу входять вуглевидобувні компанії "ДТЕК Павлоградвугілля" і шахта "ДТЕК Комсомолець Донбасу", 5 збагачувальних фабрик, енергогенеруюча компанія "ДТЕК Східенерго" і енергопостачальні "ДТЕК Сервіс-Інвест" і "ДТЕК ПЕМ "Енерговугілля", "Київенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-