Накопичувальні пенсійні фонди в Україні

Накопичувальні пенсійні фонди в Україні "зависли"

Укрінформ
Близько 50 накопичувальних пенсійних фондів в Україні "завмерли" в очікуванні пенсійної реформи.

Про це сказав заступник директора ТОВ "Пенсійно-актуарний консультант" Олександр Ткач під час брифінгу "Пенсійну реформу в Україні намагаються зірвати", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Близько 50 накопичувальних фондів в Україні залишаються в підвішеному стані. Буде запуск накопичувальної системи - можливо, вони відродяться. Не буде - вони або закриються, або приєднаються до інших накопичувальних фондів", - сказав Ткач, додавши що, до прикладу, у Польщі існує близько 15 накопичувальних фондів.

За словами Ткача, в Україні існує близько 70 недержавних пенсійних фондів, проте працюють з них менше половини.

"На сьогодні створено близько 70 недержавних накопичувальних фондів. На жаль, повноцінно функціонує лише зо два десятки", - сказав він.

У свою чергу віце-президент інвестиційної компанії "КІНТО" Віталій Мельничук зауважив, що, не зважаючи на відносно велику кількість в Україні накопичувальних фондів, загалом вони дають невеликий накопичувальний ресурс. 

"Сьогодні накопичувальні ресурси в Україні становлять 0,16 відсотка ВВП. У цілому 3,3 млрд грн - це просто незіставні речі з іншими країнами", - акцентував Мельничук.

Нагадаємо, що відповідно до пенсійного законодавства, українські пенсіонери повинні отримувати пенсію з трьох джерел (рівнів): із солідарної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування - перший рівень, накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування - другий рівень, добровільного, недержавного пенсійного забезпечення - третій рівень. Однак сьогодні в Україні працює лише солідарна система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-