У Нафтогаз набирають незалежну наглядову раду

У Нафтогаз набирають незалежну наглядову раду

Укрінформ
Кабінет міністрів шукає незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Про це інформує прес-служба Мінекономіки.

"Міністерство економічного розвитку і торгівлі України ініціювало відбір кваліфікованих кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України". Створення незалежної наглядової ради є частиною реформи корпоративного управління  найбільшої держкомпанії, яке має зменшити ризики політичного втручання в роботу НАКу і створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що реформа включає створення незалежної та професійної наглядової ради та створення корпоративних функцій внутрішнього аудиту, комплексу, протидії корупції та управління ризиками, які будуть підпорядковані наглядовій раді.

"До складу наглядової ради ввійдуть 5 членів, із яких троє будуть незалежними, а двоє призначатимуться державою. Кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради буде відбирати Комітет з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств, до складу якого входять 5 міністрів та 5 незалежних членів із міжнародних фінансових інституцій та бізнес-середовища. Склад наглядової ради затверджуватиме Мінекономрозвитку", - повідомляє прес-служба.

Мінекономрозвитку за фінансової підтримки ЄБРР залучило міжнародну рекрутингову агенцію Odgers Berndtson до підбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

"Сильна і незалежна наглядова рада буде гарантією від повернення до старої практики маніпулювання "газовими цінами" та корупції на користь будь-яких політичних фігур. Ми вперше створюємо незалежну наглядову раду в найбільшій державній компанії. Уряд та менеджмент "Нафтогазу" мають намір реформувати систему корпоративного управління компанією за підтримки міжнародних партнерів", - відзначив глава Мінекономіки Айварас Абромавичус.

Нагадаємо, у березні 2015 року уряд схвалив план комплексної реформи газового сектору країни, який передбачає впровадження конкуренції, прозорості, ринкових цін на природний газ, диверсифікацію імпортних поставок газу, та реформу системи корпоративного управління НАК "Нафтогаз України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-