Вищий господарський суд України заборонив Київпастрансу проводити закупівлю трамваїв

Вищий господарський суд України заборонив Київпастрансу проводити закупівлю трамваїв

Укрінформ
Вищий господарський суд України своїм рішенням визнав чинним зобов'язання Київпастрансу від Антимонопольного комітету про скасування закупівлі трамвайних вагонів у "Електронтрансу".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у прес-службі Антимонопольного комітету України.

"Антимонопольний комітет України повідомляє, що 23 грудня 2015 року Вищий господарський суд України скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій у справі № 910/22626/15 (про визнання недійсним рішення Колегії), на підставі яких КП "Київпастранс" передчасно був укладений договір з ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Електронтранс" про закупівлю трамвайних вагонів", - сказали у прес-службі АМКУ.

Там також уточнили, що йдеться про рішення Колегії АМКУ, згідно з яким "Київпастранс" був зобов'язаний скасувати процедуру закупівлі трамвайних вагонів. Це рішення підприємство оскаржило в суді.

"Своїм рішенням від 18.08.2015 Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель зобов'язала комунальне підприємство КП "Київпастранс" відмінити процедуру закупівлі трамвайних вагонів. Зазначене рішення було оскаржене КП "Київпастранс" до Господарського суду міста Києва (справа № 910/22626/15) та визнане недійсним рішенням суду, залишеним без змін постановою суду апеляційної інстанції", - пояснили в АМКУ.

Нагадаємо, що 30 грудня 2015 року КП "Київпастранс" на своєму сайті оприлюднило рішення провести у 2016 році закупівлю трамвайних вагонів на суму 287 мільйонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-