Україна чекає на приєднання Туркменістану до

Україна чекає на приєднання Туркменістану до "Шовкового шляху"

Укрінформ
Українська влада розраховує що до нового маршруту "Шовкового шляху" з України в країни середньої Азії в обхід Росії долучиться і Туркменістан.  

Про це заявив віце-прем'єр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, інформує прес-служба відомства.

"Запуск цього потягу - це результат багаторічної роботи. Нам вдалося побудувати нормальні партнерські двосторонні відносини з країнами, через які проходить цей маршрут. Сподіваємось, що і Туркменістан також долучиться до цього проекту", - сказав Зубко.

Він також наголосив, що запуск цього маршруту допоможе вирішити питання імпорту в Україну світних нафтопродуктів та скрапленого газу.

"Це те, що дасть можливість диверсифікувати поставки енергоносіїв в Україну", - зазначив він.

Нагадаємо, у п’ятницю з Іллічівського морського порту відправився перший демонстраційний рейс сполученням Україна - Китай. Маршрут пролягатиме "Південним шовковим шляхом" в обхід Росії по території Грузії, Азербайджану, Казахстану (через Каспійське і Чорне моря).

Обсяги перевезень між Україною та КНР у 2015 році сягнули 25,48 млн тонн, що на 2,25 млн тонн або на 11% більше, ніж за 2014 рік. Це рекордний показник за останні 10 років. На сьогодні Китай посідає перше місце в експортних перевезеннях з України, змістивши на другу позицію РФ - 15,9 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-