У Білорусі підприємці хочуть поговорити про сертифікати з урядом

У Білорусі підприємці хочуть поговорити про сертифікати з урядом

Укрінформ
У Мінську пройшов загальнореспубліканський антикризовий форум підприємців за участю представників влади. 

Через неможливість торгівлі у Білорусі несертифікованими товарами з 1 січня 2016 року підприємці висунули урядові вимогу про переговори, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні основна наша вже не пропозиція, а вимога - це початок переговорів з урядом, щоб ті почули нас», - заявив глава республіканського громадського об'єднання підприємців «Перспектива» Анатолій Шумченко.

Найближчим часом з числа білоруських ІП буде створена робоча група, відповідальна за ведення переговорів з урядом з урахуванням ситуації, що склалася. Підсумком таких переговорів, на думку самих індивідуальних підприємців, має стати скасування указу Президента Білорусі № 222, що забороняє реалізовувати непродовольчі товари без супровідних документів і сертифікатів якості.

Нагадаємо, із 1 січня 2016 року у Білорусі набрав чинності указ № 222 «Про регулювання підприємницької діяльності і реалізацію товарів індивідуальними підприємцями та іншими фізичними особами». Згідно з документом, підприємці зобов'язані реалізовувати продукцію, ввезену з країн Митного союзу, із супровідними документами. В іншому разі до білоруських підприємців застосовують штрафи та конфіскацію товару.

Наслідком дії указу став безстроковий страйк підприємців по всій Білорусі. Наразі торгові точки ринків і магазинів, де раніше продавалися товари ІП, спорожніли.

Фото: БелТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-