Україна оприлюднила зміни митних ставок у ЗВТ із Євросоюзом

Україна оприлюднила зміни митних ставок у ЗВТ із Євросоюзом

Укрінформ
Україна почала поступово знижувати ставки ввізних мит для товарів, що вироблені в Європейському Союзі.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

"1 січня 2016 року почала діяти зона вільної торгівлі між Україною та ЄС. Враховуючи те, що ЄС знизив для України ставки увізного мита до рівня першого року ЗВТ ще у 2014 році в рамках автономних торговельних преференцій, функціонування ПВЗВТ (Поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі - ред.), наразі, означає початок зниження ввізних мит Україною для товарів походженням з ЄС", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба також оприлюднила посилання, за яким можна ознайомитися з рівнями ставок ввізного мита України, які будуть застосовуватись у 2016 році до імпорту товарів походженням з ЄС у рамках вільної торгівлі між Україною та ЄС.

У Міністерстві економрозвитку нагадують, що українським виробникам на першому етапі запровадження ЗВТ буде вигідніше користуватися пільговим режимом Генералізованої системи преференцій (GSP).

"При цьому паралельно з режимом вільної торгівлі впродовж двох років продовжуватиме діяти пільговий режим GSP (Генералізована система преференцій - ред.), яким Україна користується вже багато років при експорті до держав-членів ЄС. Попередній швидкий аналіз показує, що по 547 тарифних лініях класифікації митного тарифу ЄС у 2016 році буде вигідніше експортувати в рамках режиму GSP. А у 2017 році таких ліній залишиться 424. При цьому, для експорту в рамках режиму вільної торгівлі необхідно отримати сертифікат походження товарів форми EUR.1, який з 1 січня 2016 року видається митними органами України, а для експорту в рамках GSP режиму необхідно отримати сертифікат форми А", - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, що Угода про поглиблену і всеосяжну ЗВТ між Україною та ЄС набула чинності з 1 січня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-